Każdego dnia do naszej firmy napływają maile z pytaniami o to, jak prawidłowo należy dbać o krówki reklamowe, które dostarczamy do wielu firm w kraju i za granicą. Zawsze chętnie udzielamy pomocy, zwłaszcza jeśli chodzi o tak ważne sprawy, jak krówki. Dziś i z wami chcemy się podzielić podstawowymi zasadami, które trzeba poznać, aby wasze krówki były smaczne i ciągnące, nawet po długim okresie przechowywania. Podstawową zasadą jest to, że krówki reklamowe odpakowujemy z woreczków dopiero wtedy, kiedy zamierzamy nimi częstować. Krówki są pakowane w atmosferze ochronnej. Woreczki próżniowe zapewniają krówkom maksymalną świeżość, nawet przez kilka miesięcy od czasu, jak zejdą z linii produkcyjnej. Najbezpieczniej nieużywane krówki reklamowe jest przechowywać w kartonach, w których są one dostarczane.
Po drugie ? krówki nigdy nie lubiły i nie będą lubić wysokich temperatur. Temperatury przekraczające 25 stopni Celsjusza powodują, że krówki reklamowe narażone są na szybkie topnięcie. Na szczęście ten warunek poprawnego przechowywania łatwo zachować, umieszczając krówki reklamowe w ciemnych i zamkniętych pomieszczeniach. Temperatura w nich panująca rzadko przekracza dwadzieścia kilka stopni, będąc bezpiecznym miejsce o magazynowania krówek. W końcu ostatnia rzecz ? jak profesjonalnie krówki reklamowe powinny być rozdawane, aby wyglądało to ładnie i profesjonalnie? Najbardziej do tego celu nadają się praktyczne i wygodne w przenoszeniu kosze z wikliny. Zaletą tego rozwiązania jest to, że bez większych problemów można dopasować wielkość kosza do ilości krówek, które chcemy w nich pomieścić. Jeżeli jeszcze bardziej chcemy urozmaicić sposób rozdawania krówek, warto zaangażować do tego celu specjalnie przebrane osoby. Firmy produkujące stroje z pewnością wykonają dla nas dowolne przebranie, którego kształt i kolor będzie harmonizował z identyfikacją wizualną firmy, profesjonalnie wypełniając ją w każdym calu.