Skip to content

Naprawa Lodowek Gdansk

Krówki potęgą marketingu

2020-01-17 pfxSjcQCdH8LG1DYG4vpHuNvNZ7iyVBez kategorii

Entuzjastów Krówek nie brakuje. Pyszne, słodkie cukierki należą do ukochanych cukierków zarówno w Polsce jak i na całym świecie. Ich historia rozpoczęła się w Żytomierzu. 100 lat temu mały chłopiec nauczył się od swojego wujka, jak należy je wytwarzać. Wiedzą tą wykorzystał jako dorosły mężczyzna, kiedy to Feliks Pomorski otworzył w Poznaniu pierwszą fabrykę, aby rozpocząć ich produkcję na masową skalę. W wyniku wysiedlenia przez Niemcy, Pomorski wraz z rodziną zamieszkał w podwarszawskim Milanówku i tam wznowił produkcję. Nie na długo, gdyż tym razem, fabryka spłonęła. Popularyzator Krówek nie poddał się jednak i po raz kolejny podjął się zadania produkcji cukierków. Fabryka została odbudowana, wznowiony, zatem, został proces wytwarzania cukierków. Tak wygląda krótka historia cukierków. Dziś, Krówki produkowane są przez różne firmy z całej Polski, jednak receptura nadal jest ta sama, choć lekko urozmaicona. Aby zrobić krówkowe cukierki, należy w wielkiej kadzi rozpuścić mleko, cukier i masło i przez kilka godzin składniki gotować. Powstałą masę wylewa się na stół i pozostawia do zastygnięcia. Po kilku dniach, należy ją pokroić i można spożywać do woli. Swoją nazwę Krówki zawdzięczają krowie, która obecna jest od samego początku na papierkach, w które cukierki są pakowane. Smaki tego produktu są nieograniczone: czekolada, śmietanka, toffi czy wanilia. Są też Krówki z dodatkiem rozmaitych składników: rodzynek, bakalii, sezamu czy maku. Konsystencja cukierków uzależniona jest od czasu przechowywania: świeżo wyprodukowane ciągną się od środka. Proces przechowywania sprawia, że Krówki kruszeją. Potencjał tych słodkich przysmaków doceniały również gospodynie domowe, które z Krówek robią masę kajmakową do wielkanocnych wypieków. Krówki to, dziś, popularny przysmak marketingowy. Coraz więcej firm i przedsiębiorstw wprowadza do swojej polityki reklamowej, cukierki z własnym logo. Krówkami częstowani są klienci, kontrahenci oraz pracownicy. Taki słodki przysmak zapakowany w papierek z emblematem symbolizującym firmę, pomaga budować jej pozytywny wizerunek i umacniać go w świadomości innych osób. Krówki często też towarzyszą ważnym spotkaniom, pracowniczym szkoleniom czy negocjacjom. Słodka przekąska poprawia humor i rozładowuje stres. Cukierki reklamowe to jeden z lepszych pomysłów na reklamę i PR. Klienci, pracownicy oraz kontrahenci docenią bardzo wartość firmy czy przedsiębiorstwa, kiedy delektować się będą pysznymi cukiereczkami i z pewnością ją zapamiętają na długie lata.

Nawigacja wpisu

Previous: Czego nie lubią balony reklamowe
Next: Słodkie reklamowanie się

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie wpisy

  • Sites with quality plans
  • visit page
  • Instructions for making plywood boat plans
  • Why are professional boat plans so important?
  • How many boat plans are made per month on average?

Najnowsze komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia.

Archiwa

  • maj 2024
  • kwiecień 2024
  • luty 2024
  • listopad 2023
  • luty 2023
  • listopad 2022
  • lipiec 2022
  • czerwiec 2022
  • kwiecień 2022
  • styczeń 2020

Kategorie

  • Bez kategorii
Proudly powered by WordPress | Theme: goldy-mex by inverstheme.