Krówki są produkowane w naszym kraju już od prawie 100 lat i przynoszą chlubę Polsce na całym świecie. Cukierki te w swoim składzie zawierają mleko, cukier oraz masło. Ojcem tych słodkich przysmaków jest Feliks Pomorski, który procesu wytwarzania krówek nauczył się u swojego wuja jeszcze w dzieciństwie. Kiedy dorósł, produkcję cukierków Pomorski rozwinął na skalę przemysłową i tak powstała w Polsce pierwsza fabryka Krówek. Swoją nazwę cukierki zawdzięczają swojemu opakowaniu ? papierkom z rysunkiem krowy. Pomorski od początku zmagał się z różnymi problemami, takimi jak: II wojna światowa, podczas której, popularyzator Krówek został wysiedlony, czy pożar fabryki. Po mimo wielu przeciwnościom oraz kolejom losu, receptura na słodkie i mleczne cukierki przetrwała do dzisiaj. Krówki produkuje się z masła, cukru oraz mleka. Składniki te należy wymieszać, a następnie gotować w kadzi. Po upływie kilku godzin, masa wylewana jest na stół i studzona. Po kilku dniach, zastygniętą masę kroi się w cukierki i pakuje w papierki. Krówki mają rozmaitą konsystencję. Są krówki ciągutki, są też takie kruche. Konsystencja cukierków zależy od okresu przechowywania od czasu produkcji. Świeże cukierki ciągną się w swojej objętości, natomiast wraz z upływem czasu, cukierek kruszeje od środka. Te słodkie przysmaki produkowane są w naszym kraju przez kilka firm. Jest to najbardziej popularny gatunek polskich słodyczy. Nasze gospodynie domowe używają Krówek do wytwarzania masy kajmakowej, którą używa się w piekarnictwie. Mamy Krówki mleczne, ale mamy też o rozmaitych smakach: czekoladowym, kawowym, toffi czy waniliowym. Z dodatkiem maku, kokosa czy orzechów. Krówki są lubiane przez zdecydowaną większość Polaków. Z tego względu wiele firm wykorzystuje je jako słodycze reklamowe. Rozdawane są wśród pracowników oraz klientów. W takich przypadkach, opakowanie, poza krową, zawiera zazwyczaj logo firmy. Celem takiej promocji jest rozsławianie firmy i kreowanie jej pozytywnego wizerunku. W końcu, stare przysłowie mówi ?przez żołądek do serca?. Cukierki rozdawane są również na targach, szkoleniach i kursach dla pracowników czy podczas spotkań biznesowych. Jest to bardzo fajna strategia współczesnej reklamy, w końcu nic tak pozytywnie nie utrwali marki w świadomości klientów, jak słodki przysmak. Specjalne Krówki z zaprojektowanym przez nas obrazkiem na papierku możemy również zamówić na wyjątkowe okazje, takie jak: ślub i wesele, chrzciny czy urodziny. Niewątpliwie, będzie to oryginalny oraz bardzo smaczny prezent!